Hasznos tanácsok

Mai modern világunkban egyre nagyobb jelentősége van a környezetvédelemnek. Rengeteg hírt lehet hallani a szmogról, amit a levegőben lévő apró szilárd anyagok okoznak.

Címkék:

A cserépkályhák és kandallók működésének egyik legnagyobb problémája a levegőellátás. A jelenleg épülő családi házakat és a felújított régi házakat ma már olyan jól záródó nyílászárókkal látják el, ami egyáltalán nem enged be levegőt a házba, ezért a ház hermetikus zárt lesz. 

Címkék:
Kályhaépítő verseny

Kályhacsempékkel támogattuk a Jótékonysági Kályhaépítő Versenyt. A verseny keretében elkészült húsz mobil cserépkályha a Magyar Vöröskereszt közvetítésével jut el az ország minden megyéjébe, hogy meleget árasszon a rászoruló családok otthonában.

Címkék:
Cserépkályha külső tisztítása

Meglepő módon a tisztítószerektől cserépkályhája csak koszosabb lesz. A vegyszerek ugyanis lemarhatják a kályha külső felületét, ami miatt a kályha sokkal hamarabb beszennyeződik.

Címkék:
Útmutató, hasznos információk

Mi okozza a visszafüstölést? Mit tehet, hogy megakadályozza? A megfelelő tüzeléstechnika lehetővé teszi, hogy már az első begyújtás alkalmával is minden rendben menjen.

Címkék:
A cserépkályha szárítása

Fontos, hogy fűtés előtt tökéletesen kiszárítsuk a cserépkályhánkat, különben előfordulhat, hogy a bennmaradt nedvesség térfogattágulása szétnyomja a kályhát. A szárítást az építés után azonnal meg kell kezdeni, hogy a víz ne jusson el az agyagból a kerámiába.

Címkék:
Cserépkályha kémény

A megfelelő fűtés alapja – különösen ha cserépkályháról van szó – a megfelelő kémény. Belső átmérő, minimális magasság, megfelelő erejű huzat – ezek azok, amikre biztosan figyelnie kell, ha szeretné, hogy kályhája jól működjön.

Címkék:
Cserépkályha építés

Gyakori hiba, hogy túl későn rendelnek cserépkályhát, így az, ha el is készül a fűtési szezon kezdetére, nem szárad ki – vagyis nem lesz használható. Összegyűjtöttünk mindent, ami szükséges a cserépkályha építés megfelelő időzítéséhez.

Címkék:
Központi fűtésre köthető rendszer vagy hagyományos?

A vizes rendszerek előnyeik mellett számos hátránnyal is rendelkeznek. Ezeket vettük számba, hogy segítsünk a hagyományos és a vizes cserépkályha közötti választásban, továbbá néhány jó tanáccsal is ellátjuk, ha központi fűtésre szerelt, vizes cserépkályha mellett dönt.

Címkék:
Cserépkályha vagy kandalló?

A legjobb döntés meghozatalához alaposan át kell gondolnia, hogy mit vár el a fűtőberendezéstől, mikor, hol és mire kívánja azt használni. Megmutatjuk Önnek, milyen esetben érdemes kandalló vagy cserépkályha építés mellett döntenie.

Címkék:
Élettartam növelés

A hőtágulás miatt repedések alakulhatnak ki a cserépkályha falán. Megfelelő használat mellett azonban évtizedekig nem lesz szüksége a cserépkályha újrarakására. Csak néhány apróságra kell figyelnie, hogy maximalizálja kályhája élettartamát.

Címkék:
Fűtésre használható fa

A különféle fafajtákra eltérő tulajdonságok jellemzők. Összefoglalónkban ezeket vettük sorra, hogy az információk segítségével kiválaszthassuk a legjobb fát cserépkályhája fűtésére.

Címkék:
Kályhacsempe

Nem is gondolná, milyen komoly múltra tekint vissza a cserépkályha. Az első kezdetleges kályhacsempéket 6-700 évvel ezelőtt készítették. Azóta töretlen az iparág fejlődése, ma már minden igényt kielégíthetünk.

Címkék:
Cserépkályha építés tudnivalók

Néhány hasznos tanács a kályha, cserépkályha építéséhez, valamint üzemeltetéséhez. Érdemes már cserépkályha építés előtt alaposan tájékozódnia, és minél több információt összegyűjteni, hogy problémamentesen üzemeltethesse kályháját.

Címkék:
Cserépkályha építés